2015. október 28., szerda

Gyermekbarát beszélő helységet adtak át a székesfehérvári börtönben

 

Vége a Stohl pernek II.fokon

Börtönpokol: pert nyert Stohl András

Stohl Andrást és szerzőtársát, Szalai Vivient ötmillióra perelte be a Budapest Fegyház és Börtön Zrt., ám a bíróság szerint csak bocsánatkéréssel tartoznak.

A Budapesti Fegyház és Börtön Zrt. elvesztette a pert Stohl András és szerzőtársa, Szalai Vivien ellen.
A másodfokú eljárás csütörtökön zárult le, az ítélet jogerős: Ugyan a színész és az újságíró két mondatért bocsánatkéréssel tartoznak, de nem kötelesek kártérítést fizetni azért, hogy a Magyar bötönpokol című könyvben a fogvatartási intézményekben tapasztalható brutális állapotokról írtak.
Stohl öt hónapot ült, amiért ittasan és kábítószer hatása alatt balesetet okozott, ekkor gyűjtötte össze tapasztalatait.

Ezek között szerepel egy kegyetlen fegyőr története, aki ellen már 28 feljelentést is tettek a rabok, mégis dolgozhat, és egy olyan őr legendája is, aki ölt, leülte a büntetését, majd visszavették állományba.
– Ez elsősorban az ügyvédek, dr. Csapó Péter és dr. Kutasi Balázs diadala, de én is nagyon örülök az ítéletnek. Eddig is azt mondtam, hogy nem írtam valótlant, minden igaz volt – mondta a Borsnak Stohl.
A Budapesti Fegyház és Börtön Zrt. eredetileg ötmillió forint nem vagyoni kártérítést kért Stohléktól, amit az elsőfokú ítélet egymillióra mérsékelt, majd másodfokon el is törölt. A Fővárosi Ítélőtábla 90-10 százalék arányban hozta ki győztesen Stohlt és Szalait. A győztesek jogi költségeit az ítélet értelmében a Budapesti Fegyház és Börtön Zrt.-nek kell fizetnie.
 
Forrás: borsonline.hu